Три дни библиотеката на Народно читалище „Искра-1872” кипи от творчески детски емоции

И тази година от 11 до 13 декември читалищната библиотека в село Попинци отвори врати за традиционната си „Коледна работилничка за деца, ученици и родители”.

В първите два дни децата украсяваха сурвачки по стар традиционен начин под вещото ръководство на библиотечните специалисти. Въпреки, че работата се оказа нелека, изискваща много търпение, познания, творчески умения и прецизност, учениците се справиха много добре.

Не липсваха, разбира се, и забавления, коледни песни и вкусни изненади. В инициативата се включиха 20 деца от ОУ “Отец Паисий”.

В уютната обстановка на библиотеката, в третия ден от работилничката бяха изработени коледни картички, празнични украси за маса и елха. Всички ръчно изработени коледно-новогодишни аксесоари, както и детските рисунки на зимна тематика ще бъдат подредени в изложба „Зимни чудеса” във фоайето на читалище „Искра-1872”. Откриването на изложбата е днес, 14 декември 2018 г., от 16:30 часа. Тя  ще остане на разположение до 19 декември, след което с ръчно изработените украси и картички децата ще зарадват свои приятели или ще украсят домовете си за празниците.

„За екипа на читалище „Искра-1872” „Коледната работилничка за деца, ученици и родители” беше още една възможност да помогнем и поощрим децата да развият своята креативност, сръчност, любопитство и интерес към българските традиции и обичаи. Благодарим на всички, които се включиха в творческия проект!”, споделят от Читалището в с. Попинци.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn