Три пъти дневно болниците в област Пазарджик ще предоставят информация на ЦСМП и РЗИ за свободните си легла за пациенти с COVID-19

Три пъти на ден, в определени часови пояси – сутрин, обед и вечер, лечебните заведения в област Пазарджик ще предоставят информация на РЗИ и ЦСМП Пазарджик, в кои болници има свободни легла за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19. Недопустимо е пациенти със съмнение за коронавирус да чакат с часове за прием в лечебно заведение или да им бъде отказана хоспитализация, каза областният управител Стефан Мирев и допълни, че с днешното решение на Щаба се цели избягването на кризисна ситуация, при транспортирането и хоспитализирането на пациентите.

Продължават и масираните проверки в цялата област на екипи от служители на РЗИ, МВР, Инспекцията по труда и ОДБХ, като се очаква в тях да се включат и хора от общинските администрации. Те са ангажирани със сградите с обществено предназначение, както и да не допускат струпване на хора пред пощи, банки и на други места.

Във връзка с указанията и заповедите на министъра на здравеопазването, на днешното заседание бе взето решение лечебните заведения да актуализират плановете си за противоепидемичните мерки, за прием и лечение на заразени с COVID-19. Да бъде предвиден актуален план за увеличаване на леглата за пациенти с коронавирус. Областният управител Стефан Мирев призова жителите на област Пазарджик да бъдат дисциплинирани и да спазват стриктно всички въведени противоепидемични мерки, в противен случай всички решения на Щаба, проверки и заповеди се обезсмислят.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn