Три шампионски титли за панагюрци от Световното по самбо за ветерани в Солун

Три от четирите златни медала завоювани от състезателите на националния отбор, представил България на провелото се от 20 до 22 октомври в Солун Световно първенство по самбо за ветерани, бяха с адрес Панагюрище. Националният ни отбор включваше общо 20 състезатели, като 10 от тях бяха представители на местната школа по самбо.

netov9

Трета световна титла завоюва Кръстьо Нешев. Със злато се окичи и един от доайените на панагюрската школа по самбо Иван Докторов., който се състезава в най-тежката категория над 65 години, + 100 килограма.

netov8

В категория 82 килограма, в спортното самбо, шампионска титла завоюва Георги Шишков, като в неговата категория имаше над 20 състезатели и той стигна до златото след 4 чисти победи.

netov1

Вицесветовен шампион в категория над 100 кг. стана Марин Вулев, който на полуфинала трябваше да се бори срещу своя добър приятел и съгражданин Николай Врагов (с тегло 160 кг). Бронзови медали завоюваха Николай Господинов и Пенко Нонов, на когото се наложи да свали 10 кг, за да участва в първенството. Само точка не достигна на Стойко Гашуров да вземе бронз.

Мощна агитка от около 20 души, която беше най-голямата на състезанието подкрепяше панагюрци и гордо развяваше знамето с надпис „Свобода или смърт”.

netov7

„Това, което направиха моите възпитаници и приятели на Световно първенство по самбо за ветерани в Солун е най-големият подарък за рождения ми ден”, сподели за Oborishte.bg  Иван Нетов, , който беше заместник-главен съдия на първенството и  подчерта: ”Заради такива мигове си заслужава да продължавам да се занимавам със спорт. Това, което направиха спортистите ветерани е пример за всички млади хора, че успехите в спорта са едно от малкото неща, които не можеш да си купиш с пари. Те се постигат с воля, постоянство и много труд в залата!”

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn