ТС”Елша” при НЧ „Васил Левски-1925“ с.Елшица с достойно представяне на Националните фолклорни празници „Приморска перла“ 2017

С медал и грамота за участие бяха удостоени танцьорите от ТС”Елша” при НЧ „Васил Левски-1925“ с.Елшица, с ръководител Диляна Александрова за доброто си представяне на Третото издание на Националните фолклорни празници „Приморска перла“ 2017, състояли се от 1 до 4 септември 2017 в град Приморско, съобщи секретарят на читалището Гинка Томева. Участниците във фолклорната надпревара бяха оценявани от авторитетно жури, председателствано от Петър Аркалиев – фолклорист, зам. директор на НУФИ”Филип Кутев”, гр. Котел.

elshica

Фестивалът се провежда под патронажа на д-р Димитър Германов, кмет на община Приморско. В третото издание на „Приморска перла“ – 2017 взеха участие над 60 изпълнители и 45 ансамбли от цялата страна, обединени от магията на фолклора. Те участваха в три независими един от други конкурса: изпълнители на народни песни, виртуози на народните инструменти и танцов фолклорен конкурс, на сцената на Амфитеатъра в крайморския град.

Фестивалът има за цел град Приморско да се превърне в притегателен център за талантливи и виртуозни изпълнители на фолклорното изкуство. Утвърждаването на града като фолклорна столица на Черноморието. Откриване, развиване и реализиране на таланти в областта на българския фолклор. Да поддържа създадените традиции и да развива интереса към българската народна музика. Удължаване на туристическия сезон.

Участието на ТС”Елша” във фестивала се реализира с финансовата подкрепа на Община Панагюрище по програма за развитие на читалищната дейност , проект на НЧ „Васил Левски-1925“, село Елшица „Да покажем ,че можем“. По същия проект беше финансирано пътуването на Женска вокална група „Дива“ в Китен  за участие в престижния Международен фестивал „Атлиманска огърлица“ през юни  и предстоящото през октомври участие на фолклорен ансамбъл „Звездица Ясногрейница” в Шумен на 1-ви етап на ЦИОФФ.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn