Туристически поход по повод Съединението организира Сдружението за алтернативен туризъм „Павел Делирадев“

Сдружението за алтернативен туризъм „Павел Делирадев“ организира тридневен туристически поход в Средногорието на 3-и, 4-и и 5-и септември в чест на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Маршрутът на похода е следният:
– 3-и септември: от Панагюрище с автобус до началото на Мегалитен комплекс Скумсале над гр. Стрелча, от там през Скумсале и екопътеката „Скумсале-Кулата“ до Тракийското светилище „Кулата“. След обяда /на заслона в м. Кулата/ следва изкачване покрай върховете Боев шамак, Бунай и Бич – до Туристическата база „Бунай“ на м. Манзул;
– 4-и септември: от Туристическата база „Бунай“ на м. Манзул, обяд на с. Панагюрски колонии, през м. Пряслопа и в. Лисец, и покрай м. Сивата грамада – до х. Сакараджа;
– 5-и септември: от х. Сакараджа, през р. Беререй с почивка за обяд на м. Мечата дупка – до с. Петрич по маркираната пътека на 5-дневния национален поход „По стъпките на Бенковски“. Връщане в Панагюрище с автобус. Таксата за участие е 10 лева на всеки от участниците. Превозът с автобус и нощувката се подсигуряват от Сдружението за алтернативен туризъм „Павел Делирадев“. Храната се подсигурява от самите участници в похода. По тяхно желание може да се организира превоз на част от храната до местата за нощувка.
Справки и записвания в офиса на Сдружението – бул. „Г. Бенковски“ № 7 и на тел. 0886563640. Крайна дата на записване – 31 август 2016 г.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn