Туристи ще преминат „По стъпките на кървавото писмо“ на 13 и 14 април

Национален туристически поход „По стъпките на кървавото писмо“ организира на 13 и 14 април Туристическо дружество „Бунай“ – Панагюрище. Походът ще се проведе в чест на 143 годишнина от Априлското въстание. Той дава възможност на туристите да преминат по историческия път на Кървавото писмо от Копривщица до Панагюрище. В маршрута са включени обекти от движението „Опознай България – 100 Национални туристически обекти”

Началото ще е в 09.00 часа на 13 април пред Вечния огън в подножието на мемориален комплекс „Априлци” в град Панагюрище. Участниците ще бъдат извозени до центъра на Копривщица, след което последователно ще преминат през обекти като Мавзолей – костница – Мост – „Първата пушка” – къща музей „Тодор Каблешков” и други. След това туристите ще преминат пет часов пешеходен преход до местността „Манзул“.

Във втория ден на похода, 14 април е предвиден двучасов пешеходен преход от местността „Манзул“ до Панагюрище. Финалът ще бъде в къща-музей „Тутева къща“, където ще бъде изнесена екскурзоводска беседа.

В похода могат да участват организирани групи от туристически дружества от страната и индивидуални туристи от всички възрасти. Организаторите предупреждават, че всеки участник трябва да бъде с подходяща туристическа екипировка и планинска застраховка.

Заявки за участие в похода се приемат до 17:00 часа на 08 .04.2019 г., в магазин „ Синя магия“
или на GSM : 089 877 8489 – Соня Говедарова. Местата са ограничени. Бройката за участниците, ако се попълни по-рано от 08.04.2019 г., то крайният срок отпада.

Туристическо дружество „Бунай“  поема организационните разходи за подготовка и провеждане на похода. Всички останали разходи : транспорт до гр. Панагюрище и обратно, храна и нощувка са за сметка на клубовете, дружествата или самите участници.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn