Турнирът по тенис на маса Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open в Панагюрище беше официално открит тази вечер в зала „Арена Асарел“

С химна на Република България започна официалното откриване на турнира Seamaster 2018 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open.

Събитието се състоя в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище тази вечер.

На церемонията по откриването на четвъртото издание в Панагюрище присъстваха кметът на община Панагюрище Никола Белишки, Стефан Мирев, областен управител на Пазарджик, Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД, инж. Делчо Николов, председател на УС и изпълнителен директор на „Асарел-Медет“ АД, Иван Александров председател на Сдружение „Асарел България Оупън“, Стефан Китов, председател на Българската федерация по тенис на маса и други.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и изпълнителният директор на генералния спонсор на турнира „Асарел-Медет“ Ад инж. Делчо Николов приветстваха участниците в турнира и им пожелаха успех.

„Тази година бяха подобрени всички рекорди. Над 230 състезатели от 41 страни се записаха за участие. Увеличихме наградния фонд с 30 хиляди долара до рекордните 160 хиляди и така турнирът се превърна в едно от най-големите спортни събития в България. През тази седмица Панагюрище е столица на световния тенис на маса. Мисля, че професор д-р Лъчезар Цоцорков също би се гордял с това издание на турнира. Под негово ръководство „Асарел-Медет“ АД стана основен спонсор на състезанието и днес турнирът е неразделна част от огромното наследство, което проф. Цоцорков остави на Община Панагюрище и България“, заяви в словото си председателят на Сдружение „Асарел България Оупън“ Иван Александров и откри официално четвъртото издание на международния турнир по тенис на маса.

Димитър Цоцорков връчи за втора година наградите за най-перспективни млади състезатели по тенис на маса на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков на 15-годишните Илия Воденичаров и Кръстина Иванова.

Турнирът започна със символично първо разиграване между Стефан Китова и младият талант от панагюрската школа Стоян Зайков.

Имаше и парад на нациите, които участват в турнира.

На финала публиката аплодира танцьорите от Представителен фолклорен танцов състав „Тангра“, село Попинци, с художествен ръководител и хореограф Мария Терзийска.

След церемонията продължиха двубоите от основната схема на турнира. Олимпийският шампион Ма Лонг сензационно отпадна още в първия кръг на „Асарел България Оупън“. Въпреки че именитият китайски майстор поведе с 2-0 гейма срещу Лиъм Пичфорд (Англия), в крайна сметка отстъпи с 3-4 (7, 9, -12, -11, 7, -11, -6).


Представителят на България Станислав Голованов отстъпи с 0-4 (-6,-4,-10-,-6) на японеца Юя Ошима.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn