Турнир по шахмат в чест на Новата година

Турнир по шахмат в чест на Новата година организират Асоциацията на спортните клубове в Панагюрище, Шахматен клуб „Оборище, БФ Шахмат и секция по шахмат „Асарел – Медет”. Шахматната надпревара ще се проведе от 17 до 18 декември в конферентната зала на «Арена Асарел», гр. Панагюрище.  Турнирът е открит и в него могат да участват всички желаещи. Таксата за участие е 2 лева . Крайният срок за записване е до 20:00 ч. на 16 декември., на e-mail: cristo_l_kosturkov@abv.bg.
На 17 декември, в 12:30 ч. ще се проведе техническа конференция и ще бъде изтеглен  жребия за определяне на съперниците. Ще се играе по Швейцарска система в 7 кръга. За съставяне на двойките ще се използва съдийската програма Swiss Manager. Контрола: 15 минути на състезател с добавено време по 10 секунди на всеки изигран ход. Осигурени са шахматни часовници, дъски и комплекти с фигури. Играе се без записване на ходовете на партиите.Важат правилата на FIDE за ускорен шахмат. На 18 декември, в 12:45ч. ще бъдат наградени победителите и турнира ще бъде закрит официално. Първите четирима класирали се от община Панагюрище ще имат право на участие в отбора на Панагюрище за Държавното отборно първенство по шахмат.
Наградите са осигурени от «Асарел-Медет»АД. Купи и медали за победителите, предметни награди за всички участници.Главен съдия на турнира ще бъде Христо Костурков, а помощник съдия – Петьо Караджов. Турнирът важи за БГ ело.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn