Турнир по шахмат в чест на Празника на миньора ще се проведе на 11 и 12 август в Панагюрище

За поредна година в чест на Празника на миньора ще бъде организиран Открит турнир по шахмат. Той ще се проведе на 11 и 12 август, в зала „Арена Асарел“.

Стартът на спортното събитие ще се състои в събота, 11 август, като в 12,30 ч. ще има пресконференция (жребий за определяне на съперниците), а от 13,00 ч. ще започнат и самите състезателни кръгове.

В първия ден на шахматния турнир е предвидено да се изиграят 4 от общо 7-те състезателни кръга.

Стартът на втория ден от турнира ще бъде даден в 9,00 ч., като ще се изиграят останалите 3 кръга. За 12,00 ч. е предвидено провеждането на церемонията по награждаването и официалното закриване на турнира.

В шахматната надпревара може да се включи всеки желаещ, няма такса за участие. Турнирът няма да важи за състезателен рейтинг.

Записвания могат да се правят до 20:00 ч. на 9 август  на имейл: cristo_l_kosturkov@abv.bg.  Ще бъдат записани до 60 участника.

Главен съдия на турнира ще бъде Румен Тодев, а помощник съдия Петьо Караджов. Директор на турнира ще е Донка Караджова. Осигурени са награди от „Асарел-Медет“ АД- купи и медали за победителите, предметни награди за всички участници.

Организатор на спортното събитие е Шахматна секция „Асарел – Медет“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn