Тържествено начало на новата учебна година в община Панагюрище

В първия учебен ден, всички училища и детски градини в община Панагюрище отвориха празнично врати, за да посрещнат малките и големи ученици, учителите и родителите, и заедно, с трепет и вълнение вдъхновено да вървят по пътя към изконните начала на българщината – наука и просвещение.

Химнът на Република България и издигането на националния трибагреник поставиха началото на официалното откриване на новата 2023/2024 учебна година.

Кметът на община Панагюрище Никола Белишки и Галина Матанова – заместник-кмет „Хуманитарни дейности“ поздравиха ученици, учители и родители  и съпреживяваха  емоцията и вълнението с тях.

Градоначалникът Белишки пожела на учениците и учителите най-вече здраве, приветствайки ги единно да дерзаят по пътя към науката, моралните и духовни ценности.

Празничност, вяра в смисъла на образованието, споделеност, съучастие, единство на намеренията – нека ги запазим през цялата учебна година, за да бъде пътят на всички ни смислен“, пожела заместник-кметът Матанова.

Всички училища на територията на община Панагюрище получиха специален подарък – дрон, за обогатяване на технологиите вградени в иновативната наука, с призив да отстояваме възрожденския дух и идеал, за да изграждаме онези личности, от които се нуждае българското общество днес, като тази нелека задача е всеобща отговорност, изискваща единение между ученици, учители, родители, държавни институции и гражданско общество.

Още снимки от празничния 15 септември може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn