Търсят готвачи за Англия. Заплащането е между 18 000 и 23 000 британски паунда годишно

Сред най-търсените български кадри в Англия и Германия са готвачите, болногледачите и медицинските сестри. Това става ясно от публикуваните обяви в сайта на българската Агенция по заетостта в рубриката “Работа в Европа”.
Така например британска верига ресторанти набира готвачи и помощник-готвачи от България за постоянна работа. Обявеното заплащане е в зависимост от позицията и опита и е между 18 000 и 23 000 британски паунда годишно (50 000-64 000 лв.), колкото приблизително е средното възнаграждение на Острова. Изисква се поне година опит като готвач. Кандидатстването е до 31 август.
Германски работодатели също набират готвачи и келнери от България. Заплащането е 8,50 евро на час. Търсят се и квалифицирани медицински сестри или болногледачи в старчески домове в най-голямата институция за старчески домове в южна Германия с над 7.200 души персонал. За реализирането на проект “Migrationsprojekt”, който стартира през Септември 2015г., са необходими медицински сестри или квалифицирани болногледачи, които ще работят като стажанти с наставник. Проектът дава възможност на чуждестранни медицински сестри да получат акредитация на своята квалификация в Германия, след достигане на ниво на владеене на немски език – B2, за около една година.
Сред другите заявени работни позиции има за електротехник, лаборант физик, заварчик, бояджия и др.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn