Търсят се берачи на малини, ягоди и боровинки за Испания и Португалия

1475 работни места  за селскостопански работници са заявени от работодатели от Испания и Португалия.

800  кандидати за бране на ягоди –  жени между 25 и 40 години търси испански кооператив на производители на плода. Срокът за кандидатстване на желаещите да се възползват от офертата е  5 януари 2018 г.

Работодателите предлагат брутна заплата в размер на 40,39 € на ден, като след внасяне на данък общ доход нетното възнаграждение е 38,92 € на ден. На края на месеца се удържат и социалните осигуровки. Разходите за път до Испания са за сметка на кандидата, а връщането до България е за сметка на работодателя, ако работникът остане до края на кампанията и не напусне самоволно работа. Работното време е 6 ч. и 30 мин. на ден при шестдневна работна седмица, а почивният ден е в зависимост от производителността и климатичните условия.

50 кандидати за бране на ягоди и боровинки – жени от 18 до 45 са заявени от  FRESONES Y NECTARINAS DE LEPE,S.L. – Испания, с място на работа Финка Валдемолинес, община Лепе, Уелва  с опит в селскостопанска работа, физически здрави, без заболявания на опорно-двигателния апарат. Брутната заплата е в размер на 40,15 евро/ден, съгласно КТД за селското стопанство на пров. Уелва. Удръжки: 8,33%. Нето – 36,00 евро/ден.   да нямат проблеми с кръвното налягане, алергии и да са свикнали на тежък физически труд, който се полага ежедневно.

Интервютата за подбор ще се проведат през първата половина на януари 2018 г. в различни градове на страната. Очакваното заминаване на одобрените кандидати е през февруари и март 2018 г. Трудовите договори се подписват на място в Испания и съдържат клауза за пробен период до 15 дни.

Кандидатите следва да заявят своят интерес в бюрата по труда по местоживеене-

за Португалия   –   http://eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=2459

за Великобритания – http://eures.bg/trl.jobinfo.asp?id=32&job=2414

Повече информация и записване може да получите в Дирекция „Бюро по труда” – Панагюрище, стая № 5 –Галя Бимбашова.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn