„Тютюн“ на Варненския театър гостува в Панагюрище през април

Спектакълът по Димитър Димов беше един от най-важните акценти в юбилейната програма на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ за неговата 100-годишнина.

Трима великолепни актьори – Диана Димитрова, със статут на звезда от тв сериала „Откраднат живот“, както и от сериала „Лъжите в нас“, който се излъчва в момента, Калин Врачански и Стоян Радев, са в главните роли в спектакъла „Тютюн“ на Варненския театър, който панагюрската публика ще може да види на 29 април 2022 г. от 19.00 часа в Дтеатър Дом-паметник. Те са Ирина, Борис Морев и Фон Гайер – харизматичните герои на Димитър Димов, пламтящите страни на унищожителен любовен триъгълник от романа „Тютюн“ и света на „Никотиана“.

Театрално-музикален продуцентски център Варна, Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ в своя 101-ви творчески сезон (2021-2022) гостува в Панагюрище с една от най-добрите си постановки. Първа театрална постановка на романа „Тютюн“ от Димитър Димов – любим на поколения българи! За драматизацията Юрий Дачев използва оригиналната, нецензурирана версия на романа, издадена точно преди 71 години. Режисьор е Бина Харалампиева.

Тютюн“ от Димитър Димов беше един от най-важните акценти в юбилейната програма на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ за неговата 100-годишнина. Днес, 71 години след излизането на романа и 61 години след филма на Никола Корабов и Въло Радев с Невена Коканова и Йордан Матев, „Тютюн“ е спектакъл като нож, опрян в гърлото. Светът е разяден от войната. Хората се борят за власт, пари, доминация над другия. Разтърсващ и чувствен спектакъл за една невъзможна любов. „Тютюн“ е провокация за театъра, за актьорите, за зрителя, и за режисьора Бина Харалампиева. Спектакъл, в който зрителят ще преоткрие много актуални теми, които свързват минало и настояще. Сценографията и костюмите са дело на Свила Величкова и Ванина Цандева, композитор е Асен Аврамов.

В ролите:

ИРИНА – Диана Димитрова

БОРИС МОРЕВ – Калин Врачански

СТЕФАН КОСТОВ – Пламен Димитров

ПЕТЪР СПИРИДОНОВ (ТАТКО ПИЕР) – Свилен Стоянов

МАРИЯ – Христина Джурова

ФОН ГАЙЕР – Стоян Радев

Г-ца ДИТРИХ – Веселина Михалкова

ЛИХТЕНФЕЛД – Валентин Митев

ПРАЙБИШ – Николай Кенаров

ЗАРА – Александра Майдавска

БИМБИ – Николай Божков

ПАВЕЛ МОРЕВ – Ивайло Иванов

КРИСТЕЛО – Юлияна Чернева

Билетите са в продажба в Татър Дом-паметник, на цени 15, 20, 25, 30 лв.

За въпроси, заявки за групи и резервации: +359 894 48 07 44; 0884 48 30 95.

100% запълняемост от общия капацитет и стриктно спазване на разпоредбите на Министерство на здравеопазването.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn