Увеличаване на целевата субсидия и средства за реновиране на помощния терен поискаха от ФК „Оборище“

В Общински съвет-Панагюрище е постъпила молба от председателя на Управителния съвет на ФК „Оборище-Панагюрище“ Илия Анчев в бюджета на Община Панагюрище за 2016 година да бъде включен като обект „Реновиране на помощен терен“ за 120 хил. лева и увеличаване на целевата субсидия за футболния клуб от 21 хил. лв. на 80 хил. лева.
Искането за реновиране на помощното игрище е с цел тренировките и мачовете на децата от детско-юношеската школа, които са над 120, да се провеждат на него, което ще облекчи натоварването на официалния терен. Многократно недоволни родитали са изразявали неодобрение и възмущението си от условията при които тренират децата им.
Мъжкият отбор тренира изцяло на представителния терен, което не е редно, тъй като се полагат много големи усилия за поддържането на тревното покритие което е на повече от 40 години, се казва още в молбата.
Необходимите дейности, които трябва да се извършат за реновиране на помощния терен са унищожаване на сегашното покритие, засяване на ново тревно покритие и изграждане на автоматична поливна система. Площа е около 8 000 кв. м. По предварителни проучвания необходимите средства ще са около 120 хил. лева с ДДС, а изпълнители трябва да са фирми, които са професионалисти в бранша и имат опита в изграждането на такива съоръжения.
Искането предстои да бъде разгледано от новия Общински съвет, който ще положи клетва на 11 ноември.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn