Удължават срока за разследване на смъртта на родилката от Панагюрище

Разследването, което трябва да установи причините за смъртта на 17-годишната родилка в Панагюрище, ще се забави, обявиха от окръжната прокуратура в Пазарджик, цитирани от БНР.

Причината е – затруднение при изготвянето на съдебно-медицинската експертиза. Изисканата от прокуратурата експертиза трябваше да бъде готова в двуседмичен срок, но вещите лица са поискали допълнително време.

Говорителят на прокуратурата Пламен Пантов заяви, че при това положение срокът ще бъде удължен.

Досега са направени огледи, разпитвани са свидетели – и сред близките на починалата, и от медицинския персонал на болницата в Панагюрище. Към преписката са приобщени и документи за здравословното състояние на момичето, включително за предишни заболявания.

Непълнолетната Мария издъхна в панагюрската болница в края на ноември, два дни след като роди второто си дете. Първото раждане също е било с цезарово сечение, преди година и половина.

Семейството й обвинява доктори от лечебното заведение, че не са обърнали достатъчно внимание на проявени симптоми два дни след раждането. От ръководството на болницата пък отговориха, че тече вътрешна проверка, а след нея ще стане ясно има ли лекарска грешка.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn