Удължени са сроковете за ученическия конкурс „Посланици на здравето“

Министерството на здравеопазването удължи сроковете за отчитане на проектите, участващи в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2019-2020 г. Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2014-2020 г. в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора, с цел превенция на поведенческите рискови за здравето фактори, свързани с нeздравословното хранене, ниската физическа активност, злоупотребата с алкохол и тютюнопушенето. Министерството на околната среда и водите е партньор на инициативата.

Във връзка с обявеното извънредно положение и въведените противоепидемични мерки за ограничаване на коронавируса на територията на България и чужбина се променят заложените сроковете в регламента на конкурса, както следва:

  • за отчитане на извършените дейности срокът е 30 септември 2020 г.;
  • награждаването на финалистите ще се състои през октомври 2020 г.

Националният конкурс се провежда по инициатива на Министерство на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерство на образованието и науката (МОН), Министерство на културата (МК) и Министерство  на младежта и спорта (ММС), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Офисa на Световната здравна организация (СЗОБ) за България и Българския младежки Червен кръст (БМЧК).

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn