Ултрамаратонецът Красимир Георгиев гостува на децата в ОУ „20 април“

За благотворителната си кауза в името на децата, борещи се с онкологични заболявания, разказа на учениците от ОУ „20 април“ днес, 13 февруари 2018 г., Красимир Георгиев, съобщиха от училището.

Станалият известен с 36-часовия си маратон панагюрец гостува в училището, с което го свързват спомени от детството и бе посрещнат от любознателна детска аудитория. Отговори и на интересните въпроси.

„Всичко може да постигне в живота си всеки човек, стига да пожелае истински”, сподели Красимир, който има в биографията си знакови маратонски пробези из цял свят, включително зад полярния кръг.  В забавна презентация той представи на аудиторията си своята представа за необятния свят, в който можеш да се чувстваш добре, „ако подхождаш с доброта към всички хора“. Човек не трябва да се бои от мечтите си, ако е така, то тогава мечтите му не са достатъчно големи, е неговото убеждение и го доказва на практика, когато става на 36 години. Отказва се от вредните навици, започва с ежедневните кросове, отслабва рязко, спазва здравословна диета и побеждава, побеждава себе си.

„В онези дни успях да се изправя срещу страховете си и победих. Така стана и при маратона в зала в София – победих болката в името на децата, които също се борят успешно с болката и болестта”.

Бяганията, които прави след 30-та си година Красимир Георгиев са плашещо дълги и тежки – от 150 до над 250 километра. Печели едно от тях и това е една от най-големите му лични победи, независимо от факта, че всъщност награден фонд няма и състезателите не отиват, за да печелят пари.

В момента Красимир Георгиев е в България и главно в Панагюрище. В родината му харесва. На въпроса на малчуган от пети клас кое е най-хубавото място в света, той бе категоричен: „В България. Тук си имаме всичко!“

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn