Ултрамаратонецът Краси Георгиев пристигна тази вечер в гр. Панагюрище, който е част от маршрута на поредното му предизвикателство

Ултрамаратонецът Краси Георгиев пристигна тази вечер в град Панагюрище, който е част от маршрута на поредното му предизвикателство – 1 200 километровото трасе на Коридор 8.

Той беше посрещнат на площад „20 април“ от кмета на община Панагюрище Никола Белишки. Десетки се присъединиха към известния ултрамаратонец и наш съгражданин при влизането му в града до централния площад, като по този начин показаха подкрепата си към неговата кауза.

Георгиев благодари за топлото посрещане и за подкрепата. Сподели, че днес е бягал около 90 км и се чувства доста уморен. Утре ултрамаратонецът продължава към София.

Целта на мащабното спортно събитие е да обедини активните хора от България, Северна Македония и Албания под мотото #Свързаност. По този начин се насърчава общуването между гражданите на трите съседни държави, развитието на инфраструктурните връзки, спорта, туризма и бизнеса.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn