„Умолявам всички да се вслушват в нас, да запазим здравето си сега, за да можем дълги години да изпълняваме своите ангажименти като живи наследници на нашите предци”, призова отец Атанас Манолов на днешния брифинг. Вижте запис от пресконференцията /видео/

В Панагюрска духовна околия има един местен обичай в първия понеделник след Томина неделя, наричан още „Великден на умрелите”, защото жените носят и раздават на гробището червени яйца за „Бог да прости”.

„Много от нас ще отидат в Гробищния парк, за да почетат паметта на починалите наши сродници, и те най-вероятно ще бъдат стотици. Умолявам всички християни, които ще го направят да спазват всички разпоредби, да спазват разстояние, да са с маски, да  използват дезинфектанти. И най-вече, когато раздават между тях си за „Бог да прости”, да го правят с отговорност. Ние като духовници ще сме там”, това каза на провелата се днес в сградата на общината пресконференция Архиерейският наместник на Панагюрска духовна околия Негово Високоблагоговейнство свещеноиконом Атанас Манолов и призова: „Умолявам всички да се вслушват в нас, да запазим здравето си сега, за да можем дълги години да изпълняваме своите ангажименти като живи наследници на нашите предци”.

На брифинга присъстваха още кметът на община Панагюрище Никола Белишки, началникът на РУ-Панагююрище гл.инсп. Петко Шотлеков и управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал” д-р Красимира Чачова-Ранчева.

Беше дадена подробна информация във връзка с мерките и контрола, налагани от извънредното положение в страната, заради разпространението на COVID-19.

Вижте пълен запис от днешната пресконференция.

 

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn