„Уни Хоспитал” и библиотека „Стоян Дринов” поставят началото на ефективно партньорство

На среща между управителя на „Уни Хоспитал” д-р Михаил Христов и директора на Общинската библиотека Стефан Рапонджиев беше обсъдено започването на ефективно сътрудничествомежду двете институции, изцяло в полза на хората.

Идеята е да се развие културен живот в болницата чрез гостувания на различни автори, музиканти, лектори. Съществуват научни доказателства, че положителните емоции, получени от общуването с изкуството, с музиката, оказват лечебно въздействие на психоемоционалното напрежение, мобилизират резервните сили, стимулират творчеството.

Инициативата е насочена както към пациентите, така и към целия персонал на „Уни Хоспитал”. Всеки има нужда да избяга за малко от проблемите, от стреса, а тези срещи ще внесат глътка свеж въздух в забързаното ни ежедневие.

Специално внимание ще бъде обърнато и на най-малките пациенти в Отделението по Педиатрия. В предварително определени дни библиотекарите ще ги посещават, за да им четат приказки, прожектират анимации и измислят увлекателни игри.

На по-късен етап ще бъдат планирани и срещи в библиотеката, на които лекари от болницата ще презентират пред аудиторията важни теми, свързани със здравето.

Младите хора, които са решили да следват медицина, ще се запознаят с перспективите, които „Уни Хоспитал“ може да им предложи в професионалното развитие.

„Уни Хоспитал” наистина е едно бижу не само за града ни, но и за страната. Останах очарован от видяното – персоналът е чудесен, отношението е уникално, организацията е на ниво, което говори и за добър мениджърски опит. Радвам се, че ще работим заедно, обединени изцяло в полза за хората”, сподели главният библиотекар Стефан Рапонджиев.

Съвместните инициативи между болницата и библиотеката започват на 14 май (понеделник) от 15:00 часа, когато в Конферентната зала ще гостува журналистът и писател Иво Тодоров. На срещата ще бъдат засегнати всякакви теми от живота и за живота.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn