„Уни Хоспитал“ отбелязва Световния ден за борба с рака със Седмица на отворените врати

МБАЛ „Уни Хоспитал“ ще отбележи 4 февруари – Световен ден за борба с рака, със Седмица на отворените врати. Инициативата ще стартира днес и ще приключи на 7 февруари (четвъртък). Всеки, който проявява интерес, може да посети Панагюрската болница и да види отблизо как работят трите отделения в Онкологичния център. От 11.00 часа до 14.00 часа, всеки ден от Седмицата на отворени врати, ще има специалисти от отделението по медицинска онкология, отделението по лъчелечение и отделението по нуклеарна медицина, които не за пръв път ще пояснят, че ракът не е „най-страшната“ и „коварна“ болест, и медицината в областта на онкологията бележи последователни успехи.

Благодарение на новите открития, молекулярната диагностика, съвременната таргетна и имунотерапия, в „УниХоспитал“ работим на много високо ниво, подчертава д-р Росица Кръстева – началник на отделението по медицинска онкология. А с бързото развитие на авангардните технологии, с които се прецизира лъчетерапията без да се увреждат здрави тъкани, осигуряването на най-съвременна медицинска апаратура за диагностициране се постига търсеният комплексен подход в лечението на пациентите ни, поясняват д-р Захари Захариев – началник на отделението по лъчелечение и д-р Васил Станчев – началник на отделението по нуклеарна медицина. И тримата специалисти са категорични, че усилията им са насочени към удължаване преживяемостта на пациентите с помощта на ранното откриване, навременна профилактика и прилагането на единна терапевтична програма. Именно, комплексния подход е в основата на успешното лечение при пациентите на „УниХоспитал“, което съчетаваме с психосоциални консултации, които да са в подкрепа, както на болните, така и на техните близки, допълва д-р Кръстева.

По време на Седмицата на отворените врати, специалистите на „Уни Хоспитал“ ще припомнят рисковите фактори, които водят до поява на туморни заболявания, какви действия могат да бъдат предприети за минимизирането им, колко е важно самонаблюдението.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn