„Уни Хоспитал“ представи началниците на част от отделенията

Управителят на МБАЛ „Уни Хоспитал“ д-р Лучия Добрева днес представи пред медии началниците на клиниката по нервни болести, отделението по акушерство и гинекология, и отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия.

д-р Л.Добрева

д-р Л.Добрева

Комплексността в медицинските грижи и индивидуален подход към всеки един болен е цел на екипа на болницата ни, сподели д-р Добрева.
Цялата ни апаратура е нова, имаме възможност да обхванем всички неврологични болести, които покриват всички неврологични пътеки, подчерта доц. д-р Ирена Велчева, началник на клиниката по нервни болести.

vel

доц. д-р И.Велчева

doktori

д-р Й.Йорданов

ddd

д-р Г.Василев

Доц. Велчева, която е била дългогодишен национален консултант по нервни болести подчерта, че се въвеждат нови методи в лечението на инсултите.
В клиниката по нервни болести на „Уни Хоспитал“ се извършва съвременна диагностика и лечение на заболявания на централната и периферна нервна система: мозъчно-съдови, дегенеративни, демиелинизиращи, деменции, епилепсия, световъртеж, различни форми на главоболие, радикулити, плексити, полиневропатии, болки в гърба и дискова болест, невралгии, неврити, нарушение на вегетативната нервна система, невротични състояния и други.
Една от целите ни е да издигнем до институционално, академично ниво естетичната хирургия, защото тя е много важна и отговорна част от нашата специалност, въпреки че в страната ни често на нея се гледа несериозно. Прилагането на най-съвременни оперативни техники и интервенции в областта на лицето и тялото, в това число и миниинвазивни ендоскопски техники, са възможни в болницата ни, изтъкна д-р Йордан Йорданов, дм FEBOPRAS, началник на отделението по Пластично-възстановителна и естестична хирургия. 
В областта на реконструктивната хирургия в „Уни Хоспитал“ се извършват:
-хирургия на лимфедем или т.нар. супермикрохирургия, каквато в България до момента не е практикувана;
-реконструктивна хирургия при дефекти от травматично естество, последствия от оперативни интервенции, доброкачествени и злокачествени образувания на кожата и лигавиците в областта на главата и тялото;
-реконструктивни операции на женската гърда със собствени тъкани и импланти;
-периорбитална хирургия (посттравматични и злокачествени заболявания на клепачите);
-лечение на термични поражения (изгаряния и измръзвания).
Акушеро-гинекологичното отделение покрива всички съвременни стандарти в лечението, акцентира д-р Георги Василев, водещ специалист с дългогодишен опит и началник на АГО. Предлагаме миниинвазивна гинекологична ендоскопска хирургия, радикални гинекологични операции, електрохирургия, в неонатологичния сектор – възможност за отглеждане на бебета над 800 грама, изброи още д-р Василев.
kuv drrВ отделението по акушерство и гинекология се извършват подготовка и осъществяване на нормални и оперативни раждания, както и непосредствено наблюдения след тях, интензивно наблюдение на бременност с повишен риск, операции при статични гинекологични заболявания.
Предизвикателството пред екипа на „Уни Хоспитал“ е утвърждаването на европейските стандарти в комплексното обслужване на пациентите което включва модерна диагностика, лечение (хирургично и терапевтично), диспансеризация и профилактика.

IMG_7557

apa111IMG_8028IMG_8030IMG_8045 kutOborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn