Урок по родолюбие, посветен на Васил Левски изнесе режисьорът Искрен Красимиров пред ученици от ОУ”Двайсти април”

Урок по родолюбие, посветен на 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски, проведоха на 17февруари шестокласниците от ОУ”Двайсти април” по проект на НП на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“, Модул: „Културните институции като образователна среда“. Ръководители на проекта, който се осъществява за втора година в училището, са Нина Истревска – учител по български език и литература и Красимир Костов – учител по история и цивилизации.

Гост-водещ на урока бе актьорът д-р Искрен Красимиров, режисьор и основател на „Незабравимата България”, който по здравословни причини не успя да присъства лично, но с помощта на съвременните технологии гостува на априлци.

Чрез филма „Приказка за Левски“ и интересната лекция учениците имаха възможността да се докоснат до безсмъртието на Апостола и неговите завети.

Вълнуващата среща с актьора Искрен Красимиров и филмовият материал предизвикаха интересна дискусия. Учениците споделиха свои мисли, свързани с живота и делото на Васил Левски.

Общо три ще бъдат срещите на априлци с Искрен Красимиров по проекта. Следващата ще се проведе в навечерието на Националния празник на България – 3 март.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn