Урок по родолюбие, посветен на Руско-турската освободителна война изнесе режисьорът Искрен Красимиров в ОУ”Двайсти април”

Заключителен урок по родолюбие, посветен на Руско-турската освободителна война, проведоха на 25 февруари седмокласниците от ОУ”Двайсти април” по проект на НП на МОН „Културните институции като образователна среда“. Гост-водещ на урока отново бе актьорът д-р Искрен Красимиров, режисьор и основател на „Незабравимата България”.

Чрез филма си „Освободителят на България” младият будител представи пред априлци Руско-турската война от различен ъгъл, през очите на журналиста Дженуариъс Макгахан, който въпреки че не е българин, прави всичко възможно света да научи за турските зверства у нас и отваря широко вратите за руската освободителна кампания в българските земи.


Ръководители на проекта в ОУ”Двайсти април”  са Нина Истревска – учител по български език и литература и Красимир Костов – учител по история и цивилизации. Общо три бяха срещи на априлци с Искрен Красимиров, които се осъществиха по проекта. В навечерието на Деня на народните будители миналата година, учениците от седмите класове проведоха интересен урок по родолюбие, посветен на Христо Ботев с акцент върху творбата му „На прощаване в 1868г.” На 21 януари, д-р Искрен Красимиров представи пред седмокласниците своя филм за Патриарха на българската литература Иван Вазов.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn