Уроци по кариерно ориентиране се проведоха в ОУ „Проф. Марин Дринов”

През последните две седмици в ОУ „Проф. Марин Дринов” се проведоха часове по кариерно ориентиране в 7-те класове, съобщиха от школото.
По време на обучението психологът на училището повдигна въпросите, на които хората търсят отговор най-често и на които всеки би трябвало да си отговори, преди да вземе решение относно кариерата, която би искал да развива. Учениците се запознаха със стъпките, които трябва да предприемат, за да планират кариерата си. Бяха представени уменията за заетост, които работодателите търсят днес и тези, които ще се търсят утре. Чрез метода на отрицанието на учениците бяха представени типичните грешки в основните документи, при кандидатстване за работа – бисери от автобиографии и мотивационни писма. Чрез клип бяха представени 10-те златни правила на успешното интервю.
Учениците имаха възможност да бъдат индивидуално консултирани от психолога на училището, чрез тестове за образователно и кариерно ориентиране за по-добра професионална и личностна реализация.

Кариерното развитие включва целия път на човека – от детска възраст, когато избира бъдещата си професия, до времето след пенсиониране, когато все още голям брой хора продължават да водят активен живот, свързан с работа.
Изборът на професия е само един етап от планиране на кариерното развитие. Управлението на кариерата е задача за целия живот.

„Най-добрият съвет за кариерата към младите е: разбери какво обичаш да правиш най-много и намери някого, който да ти плаща за това.”
Катрин Уайтхорн

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn