Успешно представяне за СК „Бойни спортове“ на държавния шампионат по джудо

Успешно представяне записаха състезателите на СК „Бойни спортове” /Панагюрище/ на провелия се през този уикенд Държавен личен шампионат по джудо за мъже и жени до 23 години и за деца до 14 години. Шампионатът събра в „Арена Армеец” над 500 спортисти от 60 клуба. Панагюрският клуб се представи с 20 състезатели и при сериозна конкуренция извоюва няколко медала. Надпреварата в някои от категориите достигаше до 50-60 състезатели.

Виктор Танковски спечели вицешампионска титла в категория до 42 кг, записвайки четири победи до финала. Ивелин Танковски извоюва бронз, като малшанс му попречи да се качи по-високо на почетната стълбичка. Йоана Пишмишова /кат. до 52 кг./ също се пребори за бронза само седмица след като спечели златото на държавното първенство по самбо до 18 години. Йоана получи наказание в първата среща, след това бе безпогрешна в останалите срещи. Младата надежда на панагюрското самбо в момента се готви усилено за предстоящото Европейско първенство по самбо в Тулуза, като участие в него ще вземат още двама панагюрци – Иван Хърков и Никола Петкански.
Интересен бе сблъсъкът между двама панагюрци, състезаващи  се за различни отбори. В категория до 73 кг в битка за бронза на тепиха се срещнаха Иван Хърков /СК „Бойни спортове”/ и Нешко Нешев /НСА/. След като Хърков води минута преди края на срещата, Нешев обръща развоя на срещата и побеждава състезателя на „Бойни спортове”, който седмица по-рано спечели първо място в бойното самбо и трето в самбото от държавния шампионат, провел се в Панагюрище. В отделните категории пети места спечелиха Алкивиадис Ставридис и Недка Каекова, седми места –  Момчил Илиев, Спартак Кеков, Никола Петкански. Девети се класираха Иван Вулев, Филип Фръгов и Георги Динчев. По една победа и класиране от 13 до 16 място записаха Румен Хаинов и Иван Клинчев.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn