Утре в Попинци поставят начало на Национален фолклорен фестивал „ПЪСТЪР, ЦВЕТЕН ГЕРГЬОВДЕН“

Програма на Националния фолклорен фестивал „ПЪСТЪР, ЦВЕТЕН ГЕРГЬОВДЕН – ПОПИНЦИ` 2016”, който ще се проведе в панагюрското село утре – 7 май:

9:30 часа – Алея на занаятите – на площада пред сградата на читалището занаятчии ще представят свои дървени, керамични и други творби и сувенири.
10:00 – 11:00 часа – Павилион за усмивки с Тони – пред сградата на читалището, безплатно и специално за децата и за всички, които обичат изненадите с боички.
10:30 часа – Откриване на Националния фолклорен фестивал „Пъстър, цветен Гергьовден – Попинци` 2016” от кмета на община Панагюрище Никола Белишки, в зрителната зала на читалище „Искра-1872”.

10:40 часа – Авторски поетично – музикален спектакъл „Пътеки към Душата на България” на поетесата и актрисата Тоня Борисова, родственица на летописеца Захари Стоянов. В спектакъла са включени танци на Представителен фолклорен танцов състав „Тангра” и автентични песни на женската певческа група към читалище „Искра-1872” – Попинци.

11:30 часа – Стартиране на Фолклорната програма на фестивала с Представителен фолклорен ансамбъл и детски танцов състав „Розова долина” при Народно читалище „Васил Левски – 1861г.” – гр. Карлово.
Професионално жури ще оценява фолклорната палитра от песни, танци и обичаи, които ще представят творческите колективи и ще бъде на разположение за консултации.

Нека бъдем заедно на този фестивал, който ще ни върне към корените и към богатото ти културно нематериално наследство, приканват организаторите от Народно читалище „Искра-1872” – Попинци.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn