Участие във видеоконферентна среща със здравния министър, фокусирана върху донорските бази, взе и управителят на панагюрската болница

Видеоконферентна среща между министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и директорите на донорските бази в България се осъществи на 13 октомври. В нея се включи и д-р Красимира Чачова-Ранчева – управител на МБАЛ „Уни Хоспитал“ и д-р Димитър Димитров от Отделението по анестезиология и интензивно лечение – регионален координатор.
В основата на темите бяха създадената организация в донорските бази и предприетите действия от лечебните заведения в сферата на донорството, проблемите, срещани от донорските бази.
На 10 октомври се отбеляза  Европейският ден на донорството и трансплантацията на органи. У нас за трансплантация чакат 1145 граждани. Тази година в страната са реализирани четири донорски ситуации, след настъпила мозъчна смърт. Министерството на здравеопазването създаде клип, който да насочи общественото внимание към темата за донорството и трансплантацията и да покаже защо е важно да бъдем солидарни. Видеото отправя и „предизвикателство“: „Да подкрепим донорството и трансплантацията с 20 думи за 20 секунди!“.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn