Учебна евакуация и демонстрация на пожарна техника се проведе в ОУ „Двайсти април“

Съгласно Плана на училището за действия при бедствия, аврии, катастрофи и пожари, на 28.10.2020г. в ОУ“Двайсти април“се проведе учебна евакуация с демонстрация от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Панагюрище.

Подаден бе сигнал за „пожар“ в училището и под ръководството на учителките си, съгласно евакуационния план, учениците успяха бързо да напуснат сградата и да се строят на двора. Последва задължителна проверка, която показа, че всички са налице.

 

Междувременно в школото пристигна противопожарен автомобил, а екипът огнеборци бързо построи водопроводна линия и се зае с гасенето на „пожара”.

Учебната евакуация бе съчетана с демонстрация от пожарникарите от РСПБЗН- Панагюрище. Целта бе учениците на практика да видят начините, по които се потушават пожарите“, коментира заместник директорът на школото Пепа Цоневска.

Срещата на децата с пожарникарите бе наситена с много емоции. Панагюрските огнеборци им обясниха за какво служат различните части от екипировката, както и как точно работи пожарния камион. Накрая доволни и щастливи учениците изпратиха гостите с аплодисменти.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn