Учениците от СОУ „Нешо Бончев“ представиха рок операта „Исус Христос Суперзвезда“

Днес  29 юни, в голямата зала на Театър Дом-паметник учениците от  СОУ „Нешо Бончев“ представиха рок операта „Исус Христос Суперзвезда“.
Чрез завладяваща рок музика и невероятни текстове те пресъздадоха последните дни от живота на Исус, когато пристига в Йерусалим и премеждията, които преживяват той и неговите последователи. Това е осъвременена версия на оригинала, създаден през 1970 година от сър Андрю Лойд Уебър „Исус Христос Суперзвезда“. Момчетата и момичетата пяха и танцуваха с много емоция и жар, а Цветалина Шопова, изпълнила перфектно ролята на Исус Христос, буквално взриви залата. Публиката дълго аплодира бончевци.

DSC02331 DSC02339 DSC02343 DSC02349 DSC02351 DSC02356 DSC02360 DSC09875 DSC09881

„Горда съм, че съм била ученичка в това училище, била съм и учител, а сега съм негов директор. Благодаря ви деца!”, каза с вълнение Веска Барова и добави: „Това, което преживяхме тази вечер, никога не съм го преживявала”. Барова благодари и на преподавателите, вдъхновили децата да сътворят това музикално вълшебство – Катя Гогова и Петя Желева, музикалният педагог Юлия Богоева, художникът Нистор Хаинов изработил маските на актьорите и сам превъплътил се в ролята на палача, Снежина Машева, чието дело бяха невероятните ефекти и всички педагози, оказали съдействие при подготовката и реализацията на представлението.

DSC09896

Специални благодарност получиха Стоил Атанасов, екипът осветители и работещите в театъра, Община Панагюрище за подкрепата. Кошница с красиви цветя и поздравителен адрес бяха изпратили от Община Панагюрище.

DSC02327

Събраните средства от входни билети и постъпилите в символична кутия за дарения ще бъдат предоставени на ДЦДВХУ „Дъга” за ремонт на разливовъчното помещение в кухненския блок на центъра.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn