Учениците под карантина остават без оценка от Национално външно оценяване. Дванайсетокласниците ще могат да се явят в следваща сесия

Учениците, които са поставени под карантина, в удостоверението за завършен клас няма да имат вписана оценка от Национално външно оценяване, съобщават от Министерството на образованието и наукат.  Тези, които завършват 12 клас, ще могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат.  Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия.
От просветното министерство разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или не уважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап – няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.
Учениците в 12 клас ще имат възможност да се явят в следващата сесия, но подчертават, че за всикчи останали – 4-ти и 7-ми клас няма да се организират отделни изпити, нито самостоятелно да се провеждат такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn