Ученици и учители от ОУ „Двайсти април“ се включиха в кампания за безопасен интернет

През месец февруари в над 140 държави по света се отбелязва Международният ден за безопасен интернет под мотото „Заедно за по-добър интернет“.

На 08.02.2023 г. ученици и учители от ОУ „Двайсти април“ проведоха дискусия по темата, а в събитието се включиха и представители на Районно управление Панагюрище, в лицето на старши инспектор Павлин Караколев – началник група „Охранителна полиция“, и младши експерт Велко Маслев – младши полицейски инспектор звено „Териториална полиция“. Бяха обсъдени три основни дискусионни панела, посветени на онлайн насилието, дезинформацията в интернет и онлайн игрите.

Денят за по-безопасен интернет се отбелязва за първи път през 2004 г. като инициатива на ЕС, към която България – чрез Националния център за безопасен интернет, се присъединява през 2007 г.  През годините този ден се превръща в знаково събитие в онлайн календара за безопасност и към момента се отбелязва в над 170 страни по целия  свят под мотото „Заедно за по-добър интернет“. В основата на всички дейности и събития, организирани по този повод, стои каузата за изграждане и поддържане на по-спокоен и безопасен онлайн свят, особено за децата и младите хора, а сред основните цели е повишаване на осведомеността за рисковете и проблемите, които крие виртуалното общуване.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn