Ученици и учители от Професионалната гимназия заминават за Испания по проект на „Еразъм+“

16 ученици и 10 учители от Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище ще заминат на практическо обучение в гр.Севиля, Испания по Проект по Договор №2023-1-BG01-KA121-VET-000114716 , Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за обучаеми в сферата на професионалното образование и обучение“.

Проектът е насочен към реализиране на стаж на реални работни места и цели подобряване качеството и ефективността на професионалната подготовка на учениците, чрез възможност за практика в друга страна от ЕС и по този начин да се улесни преходът от обучение към пазара на труда.

Групата от Професионалната гимназия ще замине за един от най-емблематичните градове в Испания и административен център на автономната област Андалусия на 3-ти март, като учителите ще бъдат на наблюдение там до 10-ти март, а учениците ще останат на обучение до 24 март 2024г.

Ръководител на групата е инж. Магдалена Гоешкова, координатор на проекта.

Партньори по проекта са Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм и Asociacion Cultural Bulgara Espanola.

Проектът е съфинансиран от Програма „Еразъм+“ на Европейския съюз и е на стойност 67850,00 евро.

Срокът за изпълнение на проекта е 01.06.2023 г. – 31.08.2024 г.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn