Ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов“ ще вземат участие в национално състезание по английски език

За втори път ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов” ще вземат участие в Националното състезание по английски език „Longman Competition“, което се провежда за трета поредна година в страната. Организатор е издателство PEARSON LONGMAN специално за училищата от общността „Пиърсън Лонгман училища в България“, чийто член е училището от 2014 година. Вътрешноучилищният кръг се проведе в събота, 23 януари 2016 г. В него взеха участие 50 ученици от 4 клас, 5 клас, 6 клас и 7 клас, възпитаници на преподавателките Иванка Кавъркова, Тамара Чолакова и Величка Маслева.
Допуснатите финалисти до националния кръг на състезанието ще бъдат обявени на 26 февруари 2016 г. „Надеждите ни са да има класирани ученици, които да докажат знанията си в следващия кръг, който ще се проведе на 26 март 2016 г. в град Пловдив”, съобщават от училищното ръководство.
Всички участници получават сертификат за участие, а тези с най-високи резултати в националния кръг ще бъдат удостоени с предметни награди и възможност за безплатно явяване на изпит Pearson Test of English, с което ще получат безсрочен международен сертификат за владеене на английски език.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn