Ученици от Професионалната гимназия на Регионално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“

Възпитаниците на Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт и туризъм Иво Станчев от 12-ти клас и единайсетокласникът Красимир Петришки ще вземат участие в Регионалното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“, което ще се проведе на 28 март, в Пловдив, съобщиха от гимназията. Двете момчета, отлично подготвени от своите преподаватели инж. Магдалена Гоешкова и инж. Даниела Радивчева победиха в училищния кръг на състезанието, състоял се през месец февруари тази година.

pg pg2

В предстоящата надпревара те ще мерят сили със своите връстници във втора възрастова група XI и XII клас от ПГ „Васил Димитров“ гр. Мадан, НПГ „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев, ПГ по електроника и енергетика, гр. Банско и ПГ по битова техника, гр. Пловдив.Състезанието се провежда в два кръга – теоретичен тест и практическа задача.

pg3

След провеждане на регионалните кръгове се оценяват конкурсните работи на всички ученици и на база индивидуален и отборен резултат се класират за националния кръг шест отбора – победители от първа възрастова група и шест отбора – победители от втора възрастова група. За участие в националния кръг на състезанието „Мога и зная как” се класират от всеки регион по два отбора от всяка възрастова група. Провежда се по определен график на МОН в рамките на Панорамата на професионалното образование.

Припомняме, че през 2016 година възпитаниците на Професионална гимназия по индустриални технологии мениджмънт Стойно Данков и Нейко Георгиев се представиха блестящо в националното състезание по приложна електроника „Мога и зная как“. Учениците мериха знания и умения с 52 отбора и се класираха на пето място.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn