Ученици от Професионалната гимназия разказаха за практическото им обучение в Лондон

В петък, 31 юли групата ученици от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм /ПГИТМТ/, която в края на юни бе на триседмично обучение в Лондон, направи презентация пред родители и гости от фондация „Заедно в час“, на която разказаха за наученото в английската столица. Гимназията спечели и участва в проекта по програмата „Еразъм +“ и „Учене през целия живот“. Ръководители на проекта бяха инж. Магдалена Гоешкова и инж. Лушка Апостолова. Целта на практическото обучение бе да се даде възможност на по-голям брой ученици да практикуват стаж в чужбина чрез Европейския съюз.

Това е един проект за мобилност, практика и обучение. Нашите ученици получиха шанс да повишат нивото на езиковата си подготовка, да обогатят речника си, да направят уеб сайтове и презентации“, каза г-жа Гоешкова и допълни „Този проект за тях е една стъпка напред!“

Обучението се проведе в две професионални направления: „Информационни технологии и Медии“ и „Бизнес администрация“. За постигнатите резултати в обучението си младежите получиха сертификати. Преподавателите им на Острова останали доволни от работата с момчетата и момичетата от Професионалната гимназия, това стана видно и от оценките, които бяха им поставили, част от които бяха прочетени на презентацията в петък. Директорът на Професионалната гимназия поздрави младежите за постигнатите резултати и им пожела нови успехи. Те й благодариха за възможността да участват в този проект с букет красиви цветя.

В производствената практика взеха участие 15 ученици: десетокласниците Иво Станчев, Георги Цвятков, Мария Маркова, Мима Богданова, Георги Лисков, Дарина Ралчева, Илина Делирадева, единайсетокласниците Ани Петришка, Петър Бутраков, Никола Байряков, Филип Тодоров, Цветомир Калайджиев, Николета Кузманова, Кристиян Байряков и Петър Илков от 12 клас.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn