Ученици от СОУ „Нешо Бончев“ премериха знания с връстници от цяла България

От 22 до 24 април курортът Пампорово за пореден път събра малките знайковци от цяла България, за да се включат и премерят сили в Националния кръг на състезанието ИТ Знайко. И тази година след показани умения в предишни два кръга, 7 ученици от начален етап на СОУ „Нешо Бончев” получиха право, а 6 от тях се включиха в големия финал. Антония Елкина, Дарина Машева, Теодора Ракова и Ивайло Богоев от Ів клас, Марко Мечев- ІІа и Даная Бобекова – ІІв клас, мериха сили и показаха знания и умения в работата си с компютър. IMG_2726Представиха се отлично, а Марко Мечев успя да пребори конкуренцията и да грабне 3-тото място в състезанието. Основна цел на Национално състезание по информационни технологии IT Знайко е да предостави възможност на учениците да демонстрират знанията си за работа с информационни технологии, като ги приложат при решаване на поставени тематични задачи.

Организацията и провеждането на националния кръг съчетава, както състезателен индивидуален тур за учениците, така и много екипни задачи за учители, ученици и родители. Полезно и приятно състезанието IT Знайко се явява механизъм за повишаване  мотивацията на учителите и ученици за формиране и надграждане на личната им дигитална култура.

Организатор на състезанието IT Знайко е Сдружение „Образование и технологии“, гр. Бургас, с подкрепата на  Майкрософт – България.

Oborishte.bg

 

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn