Ученици от СОУ „Нешо Бончев“ участваха за пръв път в турнир по английска реч и дебати

СОУ „Нешо Бончев“ за пръв път взе участие  в турнир по английска реч и дебати, организиран от Фондация БЕСТ, който се проведе в Езикова гимназия „Бертолт Брехт“, Пазарджик на 13-14 февруари, съобщи директорката на  панагюрското  училище Веса Барова.

Отборът на СОУ „Нешо Бончев“ е бил ръководен от Катя Гогова и представен от Таня Машева, Ива Тричкова и Николай Мурджев. „Нашият отбор е с двумесечен опит, но имаше смелостта да се изправи срещу отбори на ЕГ „Бертолт Брехт“, Американски колеж София, ЕГ „Ромен Ролан“ Стара Загора и други отбори, които тренират от години. Учениците ни показаха отлично владеене на английския език и не отстъпиха по нивото си на останалите отбори. За съжаление винаги едни са първи. Макар и да не се представихме по най-добрия възможен начин, учениците ни имаха възможност да сравнят нивото си с това на други ученици от цялата страна и да изградят представа за това какво означава да дебатираш на високо ниво, с абстрактна мисъл и критическо мислене.“, коментира Барова.
Дебатите са били само част от турнира. Бончевци споделиха какъв  е смисълът на един дебат и какво прави един дебат стойностен.

Този тип състезания показват какво липсва и върху какво трябва да се работи в нашата образователна система. Необходимо е не само предметно знание, а способност да приложиш наученото в подкрепа на тезите, които защитаваш. Способност не само да имаш мнение, а да го защитиш аргументирано, уверено и все пак с уважение към събеседника.“, коментираха още от СОУ „Нешо Бончев“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn