Ученици от СУ”Нешо Бончев” представиха театралната миниатюра „Момък и дявол”

Театралната миниатюра „Момък и дявол” по богомилските приказки, събирани от Нешо Бончев и в последствие публикувани в сборника на Димитър Миладинов „Български народни песни”, представиха ученици от 4, 5 и 6 клас на СУ”Нешо Бончев”, на 22 март, в камерната зала на Театър Дом-паметник. Постановката бе дело на Нистор Хаинов, преподавател по изобразително изкуство в панагюрската гимназия със съдействието на учителите Стефан Дошков и Юлия Богоева.

В ролите изключително успешно се превъплатиха Петко Богоев, Неди Цуцекова, Ивана Каменска, Мартин Вакарелов, Диана Иванова, Ивайла Карбанова и Александра Маринова.

На финала на представлението Нистор Хаинов връчи ценно дарение на училището, собственоръчно направен препис с мастило и дървена пръчка на Паисиевата „История славянобългарска”. Преписът е направен по повод 180-тата годишнина от откриването на Вазимното училище в Панагюрище.

„Г-н Хаинов прави подарък на училището не за първи път. Негови подаръци са и всички портрети на видни бончевци, които сега присъстват във фоайето на първия етаж и всеки може да ги види. Отпечатъкът на г-н Хаинов може да се види навсякъде в СУ”Нешо Бончев”, подчерта директорът на гимназията Веска Барова, приемайки дарението с благодарност.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn