Ученици от 12 клас на ПГИТМТ взеха участие в Кариерен форум „Професиите на бъдещето“

Ученици от 12 клас от специалностите Икономическа информатика и Компютърна техника и технологии взеха участие в Кариерен форум „Професиите на бъдещето“. Каузата на форума е – да предадем нататък идеи и послания, които са важни за всеки като индивид и за обществото като цяло. Кариерен форум „Професиите на бъдещето“ е част от инициативата „Мендижър на един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България. Присъстваха над 350 учащи от цялата страна, сред които и възпитаници на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр.Панагюрище. В програмата на форума участваха на сцената вдъхновяващи лектори от различни бизнес и обществени сектори. Те споделиха своя житейски и бизнес опит и дадоха ценни съвети за кариерно развитие.

Форумът дава възможност на младежите да получат качествено съдържание и досег до компаниите. През годините форумът се утвърди като самостоятелно събитие, което не само допълва преживяването на младежите, участващи в „Мениджър за един ден“, но и дава един по-мащабен поглед върху различните индустрии, които се обединяват около конкретна тема, свързана с професиите на бъдещето.

Целите са важни. Бизнесът си поставя цели. Всяка работеща организация си поставя цели, така е и с организация Junior Achievement, която е създатeл и инициатор на форума „Професиите на бъдещето“. JA. Първо, да въвлекат в работата свежи таланти и хора, които да им помагат в бизнеса. Второ, да намерят хора, които да ги наследят и заместят след време в управлението на бизнеса. И не на последно място, да предадат нататък – да се разпространява предприемаческият начин на мислене и да се обогатява финансовата култура на обществото като цяло. Това е кауза и на форума – да предадем нататък идеи и послания, които са важни за всеки като индивид и за обществото като цяло.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn