Ученици станаха библиотекари за един ден

Инициативата „Библиотекар за един ден” даде възможност на ученици да станат част от екипа на Общинска библиотека „Стоян Дринов“. Още с пристигането си младежите бяха запознати с длъжностната характеристика на библиотекарите от директора на културната институция Стефан Рапонджиев.

dsc05500

Десетокласникът от СУ ”Нешо Бончев” Стоян Иванов стана директор на панагюрския храм на книгата и разпредели своите колеги по работните им места.

dsc05498

В читалнята за деца отиде Теодора Цветкова, в заемната за деца Ралица Караколева,  в заемната за възрастни Анастасия Лулчева, а в читалнята за възрастни Десислава Чоролеева.

dsc05504 dsc05508 dsc05513 dsc05518

С помощта на екипа на библиотеката младежите проследиха движението на книгата от рафта до читателя, общуваха с посетителите в библиотеката, препоръчваха четива.  Разбраха как се регистрират нови читатели и как се процедира , ако някой е закъснял да върне заетите книги.Имаха възможност да разгледат книгохранилищата в библиотеката.

dsc05528 dsc05538

В сутрешните часове на Деня  на отворените врати Общинска библиотека „Стоян Дринов” посетиха деца от ДЦДВХУ ”Дъга” и  ползватели на услугата  в ДЦВХУ ”Св. св. Козма и Дамян”. Те изгледаха документален филм, посветен на великите българи, и получиха в дар книжката „Снежинки” на Людмил Дринов.

dsc05476dsc05458 dsc05469dsc05457

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn