Ученици управляваха СУ “Нешо Бончев” за един ден /видео/

В Международния ден на ученика – 17 ноември, в СУ “Нешо Бончев” се проведе Ден на ученическото самоуправление. Инициативата бе на Ученическия съвет в панагюрската гимназия, а участие в нея взеха класовете от прогимназиален и гимназиален етап.

Учениците влязоха в ролята на учители по различните учебни предмети. Те поеха и постовете на директор, зам. директори, почистващ персонал, охрана, психолог и медицинска сестра. Отговорната задача да ръководи СУ “Нешо Бончев” за един ден беше поела Таня Узунова, председател на Ученическия съвет. Редом до нея в кабинета беше директорът Веска Барова, която помагаше на Таня със съвети.

Заместник-директори бяха Цвета Манева, Ангел Реджов и Александър Червенков.

С административните дела днес бяха се заели Максимилиан Нанов и Мария Шанова, а финансиите стриктно съблюдаваше Стела Дашева .

За здравето на бончевци, разбира се под наблюдението на медицинското лице в училището, днес се грижеше Силвена Стайкова, която сподели, че има желание да учи медицина. В ролята на педагогически съветник се превъплати Димитър Гърбешков.

Часът по български език в 11 „а“ клас ръководеше Петър Дерменджиев. Съучениците му бяха изключително доволни от начина, по който Петър преподаваше урока.

Г-жа Милка Пискова беше седнала на ученическата скамейка и не спести похвалите си за своя отлично подготвен заместник.

Инициативата беше приета много добре от всички, затова предвиждаме и занапред да отбелязваме Международния ден на ученика с Ден на ученическото самоуправление, каза изпълняващата за ден длъжността директор Таня Узунова.

Ето какво споделиха пред нашата камера Таня и директорът на СУ “Нешо Бончев” Веска Барова:

Още снимки може да видите на фейсбук страницата на Медиен център Оборище. Разширен репортаж очаквайте по телевизионно студио „Оборище прим“.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn