172 деца от община Панагюрище ще прекрачат за първи път училищния праг

Общо 172 деца от община Панагюрище са записани в първи клас за новата учебна 2015-2016 година, съобщи Нора Кунчева, директор Дирекция „Образование, култура и социални дейности“ в Общинска администрация. За четвърта поредна година децата от ромски произход са разпределени поравно във всички панагюрски училища. Здравният медиатор Боянка Врагова е провела разговори с родителите на бъдещите първокласници, уважено е желанието на някои от тях, децата им да учат в школото на своите по-големи братя или сестри. ОУ „Проф. Марин Дринов“ и СОУ“Нешо Бончев“ разполагат с училищни автобуси, така че придвижването на децата от двете ромски махали в града няма да бъде проблем.
Училищата в община Панагюрище са готови да посрещнат своите възпитаници на 15 септември. В ОУ „20 април“ първолаците ще бъдат 15, в ОУ „Проф. Марин Дринов“ – 62, в СОУ „Нешо Бончев“ – 70, в ОУ „Отец Паисий“ село Попинци -13, а в ОУ“Свещеник Недельо Иванов“ село Поибрене – 10.
Учителските екипи са сформирани. Текат конкурси за 1-2 места, но те не са определящи, уточни Кунчева. С изключение на поибренското ОУ „Свещеник Недельо Иванов“, където все още се извършва ремонт на покрива, за което бяха гласувани средства от общинския бюджет, в останалите учебни заведения се осъществени само козметични ремонти като боядисване на стаи и коридори. В ход е и изграждането на кътовете за спорт и отдих в училищата.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn