Училища в Панагюрище и общината отбелязаха Деня на розовата фланелка

И тази година училища в Панагюрище и общината отбелязаха Деня на розовата фланелка. Инициативата се провежда в редица страни по света в последната сряда на месец февруари, а участниците в нея носят розово, за да символизират своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

Днес учители и ученици в ОУ „Проф. Марин Дринов“ носеха розови дрехи и аксесоари в знак на съпричастност към проблема. „Нека училището бъде място за приятелства и пространство за изява на знанията и уменията!“, призоваха дриновци. През голямото междучасие направиха заедно флашмоб под формата на сърце в училищния двор.

 

Не“ на агресията и тормоза в училище казаха днес и учениците в ОУ“Двайсти април“. По разнообразни начини априлци отправиха своите позитивни послания послания и пуснаха в небето розови балони.

Във всички класове на ОУ „Свещеник Недельо Иванов” с. Поибрене бе проведена беседа от педагогическия съветник Боянка Врагова и класните ръководители – Маргарита Лангерова, Пенка Зубева, Геновева Дикова, Татяна Патърова и Тодорка Цветанкова. Изготвени бяха постери с позитивни послания, а в голямото междучасие родители, ученици и учители заедно изиграха традиционно българско хоро в двора на школото.

Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават на всички в училище, които дръзват да се включат. А те се оказали много.

Тогава научих, че двама души могат да измислят нещо и да постигнат чудесаказва Травис Прайс, който през 2007 е бил на 17 години.Най-накрая някой да застане зад гърба на по-слабото хлапе.

Отбелязването на Деня на розовата фланелка ни напомня, че тормоз в училище съществува и ни подканя да помислим как да постъпваме в ситуации на тормоз, че има как и можем да се противопоставяме на тормоза ВСЕКИ ДЕН.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn