Училищен футболен турнир в ОУ „Двайсти април“, част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“

В съботния ден, на 28.05.2022 г., в ОУ „Двайсти април“ се реализира основната дейност по проект „Училищен футболен турнир“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на община Панагюрище и е част от програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“.

Участници в състезателните отбори бяха ученици от групите за допълнителна подготовка по футбол в училище, ръководени от учителя по физическо възпитание и спорт Георги Георгиев. Бяха сформирани и два отбора от родители, които се състезаваха с учениците.

Участник в един от отборите бе Петя Караджова, учител по изобразително изкуство и класен ръководител на VI а клас, която показа много добри футболни умения и с включването си предизвика възторг у футболистите.

Футболни съдии в срещите на големите ученици (на възраст 10-13 години), бяха учителят Георги Георгиев и футболисти от ФК „Оборище – Панагюрище 2“. Съдия на футболните срещи на малките футболисти (на възраст 8-9 години) бе Красимир Костов, учител по история и класен ръководител на V б клас.

Като на всяко състезание, имаше победители и победени. Първенците бяха окичени от учителя си Георги Георгиев със златни, сребърни и бронзови медали. С вълнение и гордост те се покачиха на почетната стълбица за награждаване, като най-нетърпеливите го направиха още преди да бъдат официално обявени.

Всички участници и публиката от ученици, учители, родители се обединиха от идеята за спорта като източник на здравословен живот, за смисъла и значението на личния пример и на отборната игра като модел за подражание.

Още снимки от спортното събитие може да видите на фейсбук страницата на Медиен център „Оборище“.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn