Училищна Телерик Академия отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Панагюрище

Училищна Телерик Академия- най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, отвори приема за безплатните си ИТ обучения за ученици в Панагюрище. Кандидатстването става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия до 10 октомври и не изисква предишни познания в областта.
Покривайки над 95% от областите в България, над 2600 деца и младежи в 1-12 клас ще имат възможност да вземат участие в 130 школи в 41 населени места.
Ученици в 4-12 клас ще имат възможност да се обучават в
една от две безплатни школи по дигитални технологии в Панагюрище.
Обученията започват в края на октомври и ще се провеждат до юли 2022 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи.
Програмите са с продължителност 100 учебни часа и в Панагюрище се реализират в сътрудничество със СУ „Нешо Бончев“, „Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм“ и с подкрепата на Фондация „Лъчезар Цоцорков“.
Щастливи сме, че чрез школите ни учениците могат да се докоснат до света на технологиите и да навлязат в него, за да са по-свободни при избора си на бъдеща професия и локация, от която да работят. Целта ни е да им помогнем да са успешни независимо от сферата, в която изберат да се развиват, защото дигиталните умения са ключови за всяка професия
-сега и занапред. Вярваме, че децата на България ще са готови за бъдещето, защото интересът към програмите ни расте с всяка изминала година и през 2021-2022 отваряме рекордните 130 школи в 41 населени места. По този начин все повече ученици от различни населени места ще имат достъп до безплатно и модерно ИТ обучение.“, коментира Петър Шарков, изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия.
Oborishte.bg
Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn