Учителите ветерани и културните дейци празнуваха

По традиция в навечерието на най-светлия български празник – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, празнична среща-обяд събра заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на община Панагюрище, днес в ресторант „Бонжур“.

С китка здравец посрещаха гостите на празничното събитие, сред които бяха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и заместник кметовете Галина Матанова и Георги Павлов.

Приветствие отправи кметът на община Панагюрище Никола Белишки.”Думите, наистина са малки и не могат да опишат това, което вие сте направили през вашия трудов живот, и това, което продължавате да правите за просвещението на Панагюрище. Искам да изкажа огромна благодарност за неуморния ви труд, за това, че винаги успявате да вдъхновявате малките към онзи стремеж към знание, който им дава сигурен успех занапред. Бъдете живи и здрави, продължавайте да сте все така родолюбиви, все така активни. Всеки го носи или не го носи в сърцето си това, да сее зрънцето на познанието и любовта към българщината. Честит празник!”.

„Среща на мъдростта и младостта, среща на миналото и бъдещето”, така нарече събитието Иванка Тодева, главен експерт „Образование и младежки дейности“ в Община Панагюрище. Своят поздрав за празника отправи Нонка Чардакова, дългогодишен учител и поетеса от с.Попинци, която от името на ветераните изрази опита на мъдростта, и прочете една от своите творби.

Една от най-младите учителки в гр.Панагюрище, 24-годишната Ваня Белишка, сподели че избирайки тази професия сбъднала мечтата на три поколения в рода преди нея.”Макар и реализирана от малко време, знам, че трябва да се боря, да се развивам, и знам, че ще има все повече млади хора, които ще искат, и ще изпълнят тази мечта, която аз успях да изпълня!”, каза Белишка.

Последва музикална програма, в която взеха участие млади таланти от школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище, с ръководители Величка Маслева и Пепа Филина.

В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn