Учителите ветерани и културните дейци празнуваха

По традиция в навечерието на най-светлия български празник – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, празнична среща-обяд събра заедно учители-ветерани, културни дейци и ръководството на община Панагюрище на 22 май в ресторант-градина „Бонжур“.

 

 

Гости на празничното събитие бяха ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски и заместник- кметът инж. Стоян Бодуров.

Благодаря ви за всеотдайността, която през годините сте полагали, за да изградите хора, достойни за нашето общество и нашата община. Продължавайте да помагате и да учите младите хора“, каза в приветствието си ВрИД кметът на община Панагюрище Петър Каменски.

Емоционален поздрав отправиха възпитаниците на Център за подкрепа за личностно развитие – Панагюрище: Кристина Гочева, Нелина Иванова и Василена Кузева.

С изпълненията си на саксофон и кларинет Андрея Манев засили празничния дух.

Лушка Караянева съобщи хубавата новина за спечелена награда от Нонка Чардакова в Национален литературен конкурс на тема „Малкото училище“, след което поздрави присъстващите със стихотворението на Елисавета Багряна „Вечерна песен“.

Завиха се кръшни хора.

В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.

 

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn