Учителите ветерани и културните дейци празнуваха

По традиция в навечерието на най-светлия български празник – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, заместник-кметът Георги Павлов поздрави учителите ветерани и културните дейци на общината. Със ставане на крака, под звуците на химна „Върви, народе възродени“, всички изказаха своята почит и признателност към делото на Светите равноапостоли Кирил и Методий.

DSC09117DSC09112DSC09118DSC09120

24 май е светъл празник. На него ние не отбелязваме борбата и саможертвата. На него ние отбелязваме тридесет велики букви, които определят нашето ежедневие, словото, хората на словото. 24 май винаги остава в съзнанието ни със суетата в училищата, с „Върви, народе възродени“, с венците, цветята, с абитуриентските балове, с последните акорди на „Един неразделен клас“. 24 май – празник на личната памет, зоркото бъдеще чрез силата на езика”, каза в приветствието си  заместник-кметът Павлов. Той  изказа благодарност към достойния просветителски труд на учителите и културните дейци ветерани и за усилията им, които са полагали за своите ученици и продължават да го правят.

Емоционален поздрав със стихове, песни и танци отправиха децата от подготвителната група на Целодневна детска градина „Първи юни“.

DSC09111 DSC09126 DSC09128 DSC09129

В разкази и спомени от миналото, разговори за настоящето и споделяне на планове за бъдещето, продължи вълнуващата среща на учителите-ветерани и културните дейци на община Панагюрище.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn