Учители от ОУ „20 април” на работна среща в Румъния по проект „Тормозът и умения, които имат значение през граници“

От 21-ви февруари до 4-ти март учителите Нина Истревска и Ануш Славейкова от ОУ „20 април” бяха на работна среща с колегите партньори в училището в гр. Яш,Румъния по проект „Тормозът и умения, които имат значение през граници“, по програмата „Еразъм +“.

nina

Всеки учител осъществил по 15 тренинга и се опитал да приобщи деца, които са упражнявали тормоз и такива, които са били засегнати от него. В една сесия участвали 40 деца и така 1000 деца са били включени в работните ателиета. Използвали са се интерактивни методи и разнообразни подходи на приобщаване и разбиране смисъла на комуникацията, като средство за избягване на тормоза в училище.

nina1 nina5 nina6 nina7

В рамките на проекта, в края на месец януари тази година шестима ученици от ОУ „20 април” и преподавателите Таня Ракова и Петя Караджова бяха на седемдневна визита в Чехия, а от 21-ви до 28-ми май шестима ученици от панагюрското училище, заедно с преподавателите Нина Истревска и Ваня Гулекова ще посетят Полша. В края на месец април тази година ученици от Чехия и Полша ще гостуват на своите връстници в Панагюрище.

Припомняме, че на 28 ноември 2016 година в ОУ „20 април” официално беше даден старт на новия интригуващ проект  „Тормозът и уменията, които имат значение през граници “ по програмата „Еразъм +“ ”, който е на стойност около 24 000 евро. Училището реализира проекта с още четири европейски училища от Румъния, Полша, Чехия и Италия. Ръководител на проекта в ОУ „20 април” е Таня Ракова. В основата на проекта е децата да се научат да работят в екип, да бъдат толерантни и добронамерени едни към други, и да повишават комуникативните си умения по английски език.

Oborishte.bg

Сподели с приятелиShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn